phone_in_talk

CALL - ЦЕНТР:

+38 0372 588 885
local_phone

ТЕЛЕФОН:

+38 0372 583 385
location_on

м. Чернівці
вул. Пауля Целана буд. 6.

м. Чернівці,
вул. Пауля Целана буд. 6.
question_answer Допомогти вам?
person Кабінет споживача
access_time
графік роботи:
ПН-ЧТ ПТ
08:00 - 17:00 08:00 - 15:45
обідня перерва: перерва: 12:30 - 13:15
26 лютого 2024
ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ СПОЖИВАЧІВ ТОВ «ЧОЕК»

 

Станом на 26 лютого 2024 року заборгованість мешканці Хотинської громади  становить понад 9 мільйонів  500 тисяч гривень. Значну частину заборгованості хотинчани накопичили після початку повномасштабного вторгнення. Проте є частина заборгованості, яка тягнеться ще з 2020 року.

 

Через популістські висловлювання та маніпуляції псевдо активістів, деякі люди перестали платити за електроенергію, проте продовжують активно нею користуватися.

 

Ми з розумінням ставимося до наших споживачів та намагаємося знайти індивідуальний підхід до кожного з них. Відтак йдемо назустріч людям, які не мають фінансової можливості оплатити усю суму заборгованості одразу, та пропонуємо договір на реструктуризацію, тобто оплату частинами.

 

Проте принципова відмова сплачувати рахунки за електроенергію – це дії, спрямовані проти держави в цілому, тим паче в умовах війни, коли ми маємо робити все, задля наближення нашої перемоги. Адже з коштів, отриманих від оплати рахунків, ТОВ «ЧОЕК» сплачує податок в обласний та державний бюджети. З цих коштів ми відправляємо допомогу ЗСУ. Частина коштів йде на ремонт електромереж краю та відновлення енергетичних об’єктів, які руйнує країна-агресор.

 

Через те, що люди почали зловживати мораторієм на припинення надання житлово-комунальних послуг, Уряд скасував його дію. Відтак з січня 2024 року Кабінет міністрів України постановою №1405 дозволив відключати електропостачання споживачам через борги. Мораторій наразі діє лише на територіях, де ведуться бойові дії. 

 

Міністр енергетики України Герман Галущенко згадував про заборгованість за електроенергію у відносно безпечній Чернівецькій області та зазначив, що оплата рахунків – це «питання справедливості щодо мешканців тих регіонів, які опинилися під постійними обстрілами, та все ж сплачують рахунки».

 

ТОВ «ЧОЕК» дуже дякує усім свідомим буковинцям, які вчасно оплачують рахунки за електроенергію, адже розуміють, як це важливо для воюючої держави. Нагадуємо боржникам, що сплатити рахунки потрібно буде у будь-якому разі. Тож краще зробити це зараз, поки не накопичилися значні суми, з якими потім буде важче розрахуватися.