phone_in_talk

CALL - ЦЕНТР:

+38 0372 588 885
local_phone

ТЕЛЕФОН:

+38 0372 583 385
location_on

м. Чернівці
вул. Пауля Целана буд. 6.

м. Чернівці,
вул. Пауля Целана буд. 6.
question_answer Допомогти вам?
person Кабінет споживача
access_time
графік роботи:
ПН-ЧТ ПТ
08:00 - 17:00 08:00 - 15:45
обідня перерва: перерва: 12:30 - 13:15
20 вересня 2022
ЯК НЕ ДОПУСТИТИ ПЕРЕНАВАНТАЖЕННЯ В ЕЛЕКТРИЧНІЙ МЕРЕЖІ НЕ ВТРАЧАЮЧИ КОМФОРТ В ПОБУТІ

На випадок, якщо цього опалювального сезону будинки не будуть підключені до  центрального опалення ми всі будемо змушені замислитися над альтернативними варіантами обігріву наших осель. Адже зима не за горами. До речі, електричні водонагрівачі вже встановлені в багатьох будинках мешканців Буковини.

Якщо так станеться, що іншої альтернативи для опалення та підігріву води, ніж використання електричної енергії не буде – як зробити так, щоб її споживання при суттєво збільшеному навантаженні на електромережі було максимально ефективним, заощадливим та безпечним ?

Всім добре відомо, що найбільш енерговитратними в побуті є кондиціонери, пральні та посудомийні машини, холодильники, водяні насоси. А більше того – обігрівальні прибори.

Також відомо, що з ростом споживання вище 250 кВт/год тариф для побутових споживачів зростає з 1,44 грн. до 1,68 грн. за 1 кВт/год. Зрозуміло, що споживання взимку зросте, цього не уникнути. Але як заощадити гроші та не втратити комфорт ?

 

ТОВ «Чернівецька Обласна Енергопостачальна Компанія» пропонує нашим споживачам декілька простих порад:

  • Старі лампи розжарювання споживають енергії в десять разів більше, ніж сучасні LED лампи. Старі лампи варто замінити новими сучасними.
  • Телевізори та інша побутова техніка в режимі очікування також споживають енергію. Навіть зарядний пристрій від мобільного телефону. Вимикайте все з розеток.
  • Інфрачервоний обігрівач вважається найекономнішим. Він працює за принципом нагрівання не повітря, а предметів навколо. Його можна облаштовувати у будь якому приміщенні.
  • Бойлер не потрібно налаштовувати на максимальний режим і вимикати постійно із мережі, адже на підтримку температури витрачається менше енергії, ніж на нагрівання з нуля.
  • Обирайте економну побутову техніку – при купівлі техніки за можливістю віддавайте перевагу приладам з класом енергоефективності «А», «А+» та вище, адже вони споживають до 30% менше електроенергії за моделі нижчого класу.
  • При використанні двозонного лічильника змістіть велику кількість споживання на нічний час. Власники двозонних приладів обліку сплачують вдвічі менше за електроенергію, що використовується з 23:00 до 7:00. Тобто, 0,72 грн. за 1 кВт/год при споживанні до 250 кВт/год та 0,84 грн. за 1 кВт/год при споживанні понад 250 кВт/год. Тому, якщо ви користуєтесь «нічним» тарифом, за можливості вмикайте енергоємні прилади у години економії. Наприклад, у цей час можуть працювати бойлер, кондиціонер, хлібопіч, пральна машина тощо.
  • З метою підтримки стабільної роботи енергомереж, як внутрішнє домових, так і енергосистеми в цілому намагайтеся планувати Ваше найбільш енергоємне споживання поза годинами пікових навантажень. Нагадаємо, ранковий пік це з 08:00 до 11:00 години ранку. Вечірній – з 20:00 до 22:00 години вечора.
  • Також, буде правильніше не вмикати енергоємні прилади споживання енергії одночасно.

 

Сподіваємось, що ці поради допоможуть Вам не допустити перенавантаження  роботи електричних мереж в період осінньо-зимового максимуму споживання електроенергії. А також зменшити споживання та рахунки за електрику. Результату ви зрадієте вже в перший місяць.

 

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ !