phone_in_talk

CALL - ЦЕНТР:

+38 0372 588 885
local_phone

ТЕЛЕФОН:

+38 0372 583 385
location_on

м. Чернівці
вул. Пауля Целана буд. 6.

м. Чернівці,
вул. Пауля Целана буд. 6.
question_answer Допомогти вам?
person Кабінет споживача
access_time
графік роботи:
ПН-ЧТ ПТ
08:00 - 17:00 08:00 - 15:45
обідня перерва: перерва: 12:30 - 13:15
13 липня 2020
Заплатіть за спожиту електроенергію, щоб не лишитись без світла

Карантин – це не привід для несплати за рахунками. Як і за будь-яку надану комунальну послугу, за спожиту електроенергію потрібно заплатити.

В період запровадження карантину,  після внесення змін до законодавства, якими було тимчасово пом'якшено відповідальність за несплату платежів за електроенергію, суттєво погіршилась платіжна дисципліна населення. Хоча в документі не було зазначено "за послуги електропостачання можна не платити", чимало українців трактували нововведення саме так. Насправді ж на період дії карантину та протягом 30 днів після його скасування заборонялося стягнення штрафів та припинення надання послуг з електропостачання населенню. Відстрочка, на яку отримали право громадяни, ляже на їхні плечі в майбутньому, коли доведеться розраховуватись одразу за декілька місяців.

  • Поки що ми ставимось лояльно і з розумінням до цієї проблеми, але після карантину одразу всіх боржників відключимо від електропостачання. Оплатіть рахунки за спожиту електроенергію, щоб не лишитись без світла, – зазначив Володимир Тимофійчук, директор  ТОВ «ЧОЕК».

Вчасно сплачуйте  свої рахунки  для того, щоб не накопичувати боргів.  Адже  споживачі, які не розрахувались вчасно за електроенергію та не погасили заборгованість перед нашим товариством, після закінчення карантину будуть відключенні від енергопостачання. І це призведе до додаткових  витрат для споживачів, бо,  згідно з законодавством, сплата за повторне підключення електроенергії лягає повністю на плечі і гаманець клієнтів.

Також, у разі несплати споживачем боргів з електропостачання, ТОВ «ЧОЕК»  вживатиме заходи претензійного характеру. Якщо  клієнт не погасить вчасно свою заборгованість перед нашим товариством, Чернівецька обласна енергопостачальна компанія матиме законне право звернутись до суду, щоб стягнути заборгованість. У цьому випадку,  у разі задоволення позовних вимог,  на споживача покладаються витрати зі сплати судового збору. Це призведе до додаткових витрат для споживача.

Чернівецька обласна енергопостачальна компанія нагадує, що розрахуватись за електроенергію можна не лише через термінали у банківських відділеннях, а й  не виходячи з дому. Зокрема:

  1. Через PINBANK.
  2. Зареєструвавшись в особистому кабінеті на https://www.myenergy.cv.ua/uk/customer/login.
  3. На сайті http://ek.cv.ua/у рубриці «онлайн оплата».
  4. За допомого додатків «Energy Online», «Приват24», «Ощад24/7», «АБанк» т.і.
  5. Пенсіонери можуть оплатити рахунки за електроенергію через "Укрпошту" або телефонні "гарячі лінії" банків.

Потурбуйтесь зараз про сплату усіх рахунків і боргів з енергопостачання для того, щоб у майбутньому у вашій домівці завжди було світло. 

Чернівецька обласна енергопостачальна компанія