phone_in_talk

CALL - ЦЕНТР:

+38 0372 588 885
local_phone

ТЕЛЕФОН:

+38 0372 583 385
location_on

м. Чернівці
вул. Пауля Целана буд. 6.

м. Чернівці,
вул. Пауля Целана буд. 6.
question_answer Допомогти вам?
person Кабінет споживача
access_time
графік роботи:
ПН-ЧТ ПТ
08:00 - 17:00 08:00 - 15:45
обідня перерва: перерва: 12:30 - 13:15
2 вересня 2019
Вибір постачальника електричної енергії потребує великої уваги!

З початку нинішнього року в Україні діє вільний ринок електроенергії. Це означає, що кожен споживач має змогу самостійно обирати, у кого і за якими цінами купувати електроенергію.

На ринку з’явилися нові гравці – це оператори системи розподілу (ОСР) та компанії-постачальники електроенергії, які утворені, в тому числі, на виконання вимог нового закону «Про ринок електричної енергії».

І якщо з ОСР все зрозуміло – це власники розподільчих мереж або ж звичні для всіх обленерго, то постачальники електричної енергії – це, здебільшого, комерційні структури, що лише отримали відповідну ліцензію та поки що не мають достатнього досвіду й фінансових можливостей для здійснення якісного та довготривалого постачання значних обсягів електроенергії.

Таким чином перед споживачами не лише відкрились нові можливості, а і постають нові нагальні проблеми – необхідність вибору надійного постачальника електроенергії в конкурентному середовищі. І в такій ситуації вкрай важливо всім учасникам нового ринку обачливо та обережно пройти етап становлення та зарекомендувати себе надійними партнерами на довгі роки.

Тож на жаль, на ринку електроенергії почали з’являтися як не дуже сумлінні постачальники, так і відверті шахраї, що користуються необізнаністю, а іноді й надмірним бажанням споживачів «заощадити».

Перші пропонують демпінгові ціни з метою залучення клієнтів. Такі методи конкуренції сьогодні відносять до недобросовісної, хоча споживачі, на перший погляд, від цього виграють. Але ж в результаті отримують низьку якість, некомпетентне обслуговування та суттєве зростання ціни у подальшому.

Інші пропонують такі знижки на електричну енергію, що у підсумку її кінцева вартість навіть не забезпечить покриття витрат постачальника на закупівлю електричної енергії на всіх сегментах нового ринку електричної енергії. Добросовісні ж постачальники таких знижок надати не в змозі, тож для пересічного необізнаного споживача виглядають, на перший погляд, неконкурентоспроможними. Схема роботи компаній-шахраїв будується за принципом фінансової піраміди та полягає в укладенні договорів про постачання електричної енергії з якнайбільшою кількістю споживачів. Закупівля електроенергії для одних споживачів здійснюється за рахунок отримання попередньої оплати від інших. Така «співпраця» буде тривати недовго і, зрештою, закінчиться зникненням постачальника та припиненням постачання електроенергії.  

Крім того, НЕК "Укренерго" оприлюднює на своєму веб-сайті перелік учасників ринку, яким надано статус "переддефолтний" та "дефолтний". Відповідно до п. 1.7.4 "Правил ринку", в разі тривалості статусу "переддефолтний" більше 2 робочих днів учасник ринку набуває статусу "дефолтний", і згідно з п. 1.7.5 "Правил ринку" припиняє свою діяльність на ринку електричної енергії. Постачання електричної енергії споживачам  постачальника у статусі “дефолтний” здійснюється постачальником «останньої надії». Нажаль, список учасників ринку, яким надано статус "переддефолтний" та "дефолтний" має тенденцію до зростання.

Враховуючи наведену інформацію, при виборі нового постачальника електричної енергії радимо якісно оцінювати ризики та виважено приймати рішення.

Електроенергія – звичайний та повсякденний для споживача товар, але забезпечити його надійне постачання можуть лише досвідчені та професійні енергетики, які мають відповідні знання, практику та належні фінансові ресурси.

Отже, шановні споживачі електричної енергії, будьте обачні при виборі постачальника!!!

Обираючи компанію — енергопостачальника, візьміть на озброєння інформацію та надавайте перевагу перевіреному часом і ділом постачальнику, з позитивним іміджем і надійною репутацією. Забезпечити якісне постачання електроенергії можуть лише компанії — постачальники, які мають кваліфікованих фахівців мають багаторічний професійний досвід та належні ресурси.

Нагадаємо, що ТОВ «ЧОЕК» було створено на базі АТ «Чернівціобленерго» відповідно до Закону України «Про ринок електричної енергії». ТОВ «ЧОЕК» є також постачальником універсальної послуги на території Чернівецької області.

У нашій компанії працюють фахівці в галузі електроенергетики з багаторічним досвідом, а в кожному районі Чернівецької області розміщені центри обслуговування клієнтів в яких споживачі електричної енергії можуть отримати необхідні консультації та вирішити всі питання щодо постачання електричної енергії, також необхідну інформацію можна дізнатись зателефонувавши в Колл-центр або інформаційно-консультаційний центр ТОВ «ЧОЕК».