phone_in_talk

CALL - ЦЕНТР:

+38 0372 588 885
local_phone

ТЕЛЕФОН:

+38 0372 583 385
location_on

м. Чернівці
вул. Пауля Целана буд. 6.

м. Чернівці,
вул. Пауля Целана буд. 6.
question_answer Допомогти вам?
person Кабінет споживача
access_time
графік роботи:
ПН-ЧТ ПТ
08:00 - 17:00 08:00 - 15:45
обідня перерва: перерва: 12:30 - 13:15
8 травня 2020
ТОВ «ЧОЕК» продовжує бути надійним партнером для споживачів

З 1 березня 2020 року діють нові зміни  до Правил ринку, внесені  НКРЕКП, які покликані стабілізувати ситуацію та дисциплінувати постачальників і споживачів в питаннях прогнозування енерговитрат на виробничі потреби, а також стимулювати учасників ринку планувати виробництво або споживання електроенергії. Це збільшить відповідальність за небаланси, які  призводять до фінансових збитків.  Залежно від того, яке фактичне споживання електроенергії в усіх галузях промисловості та серед населення може збільшитись прогнозований торговий графік кожного електропостачальника. 

Внаслідок впроваджених карантинних заходів для протидії коронавірусу COVID-19 відбулось зменшенням споживання електроенергії в Україні. Це призвело до відхилення фактичних обсягів споживання електричної енергії від прогнозних торгових графіків електропостачальників і збільшення збитків від небалансів.

 

У таких умовах фінансова відповідальність електропостачальника зростає, а також збільшується імовірність набуття ним статусу «переддефолтний»/«дефолтний». Після набуття ним статусу «дефолтний», споживачі будуть отримувати електроенергію від постачальника «останньої надії» за фіксованим тарифом, який значно вищий за ринкові ціни.

 

Учасників ринку, яким надано статус дефолтний/переддефолтний можна оцінити за посиланням:

 

  1. https://ua.energy/novyj-rynok-e-e/administrator-rozrahunkiv/perelik-uchasnykiv-rynku-yakym-nadano-status-pereddefoltnyj/

 

  1. Список учасників ринку, що набули статусу “переддефолтний” станом на 04.05.2020р.

 

 

  1. Список учасників ринку, що набули статусу “дефолтний” станом на 04.05.2020 р.

 

З метою зменшення небалансів електропостачальник стає учасником балансуючої групи, таким чином він зменшує фінансові збитки, бо показники кожного нівелюються всередині такої групи і її загальний небаланс стає суттєво нижчим.

 

Завдяки своїй професійності та стабільності, ТОВ «ЧОЕК» продовжує бути надійним партнером для споживачів та докладе усіх зусиль для того, щоб наші клієнти мали найкращу ціну на електроенергію.

 

Чернівецька обласна енергопостачальна компанія